Тикви с имената на властта сблъскаха БСП и ГЕРБ
Тикви с имената на властта сблъскаха БСП и ГЕРБ / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Тикви с имената на властта сблъскаха БСП и ГЕРБ
58179
Тикви с имената на властта сблъскаха БСП и ГЕРБ
  • Тикви с имената на властта сблъскаха БСП и ГЕРБ

Хелоуин отприщи страстите на активисти от ГЕРБ, БСП и ГС "Сила" в Благоевград тази вечер.

Навръх католическия празник Вси светии младите социалисти наредиха тиквени фенери пред сградата на Областната администрация. На добре оформените тикви бяха издълбани инициалите на премиера Борисов, вицепремиерите Цветанов и Дянков и на благоевградския кмет Атанас Камбитов.

 

"Младежката организация на БСП по този начин изразява Всите простотии на премиера, които ни излизат все по-скъпо и скъпо. Това е част от подготвената национална кампания на младите социалисти в страната ни", коментираха организаторите, сред които бе новоизбраният областен лидер в Благоевградско Асен Балабанов, който е и общински съветник в града.

Към празника на светещите тикви се присъединиха членове на гражданските сдружения "Сила и "Устрем", водени от председателя Людмила Манова.

Фенерите на властта обаче престояха на стълбите пред Областната администрация едва десетина минути.

Възмутен от подигравателното отношение на социалистите към държавните мъже, общинският активист на ГЕРБ Венцислав Кавазов разрита тиквените фенери, оцеляха единствено тези с инициалите на Цветан Цветанов и Симеон Дянков.

"Станахме свидетели на един обидно вандалски акт. Така правят управляващите - рушат и ритат с цинизъм. Дейностите ни срещу безобразията в държаваното ни управление няма да спират", коментира Асен Балабанов.

"Никой няма право да се подиграва с държавността, в лицето на премиера и двамата вицепремиери, независимо под каква форма го маскира. Аз съм българин и чествам Ден на народните будители", заяви Венцислав Кавазов.