Тестват шофьорите за алкохол и наркотици
Тестват шофьорите за алкохол и наркотици / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Въведена е забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14.00 до 20.00 часа по път I-1, в участъка от Драгичево до Петрич, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Препоръчва се на гражданите на 6 май по възможност да не изчакват последния момент за пътуване, имайки предвид, че пиковите часове с най-силен трафик са между 17.00 и 19.00 часа.

Пътна полиция" предприема засилени мерки във връзка с очаквания трафик в края на Великденските празници. Един от проблемите с трафика ще бъде на главен път Е-79.

В нощните часове ще има засилени проверки по третокласна пътна мрежа за неправоспособни лица, употреба на алкохол и наркотични вещества.

Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница, тъй като има вероятност трафикът да се усили. Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. Предвижда се интензивно движение на ГКПП Кулата и днес.

На пункта са започнали да работят четири трасета, а по принцип там работят две, допълва "Фокус". Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.