Таня Костова отпразнува 50-годишен юбилей
Таня Костова отпразнува 50-годишен юбилей / снимка: Дарик Благоевград

Солистката в ансамбъл "Пирин"  Таня Костова отбеляза своя 50 - годишен юбилей с концерт-спектакъл под надслов "Таня Костова и приятели.За душата трябва песен".

За да поздравят Таня, на сцената в зала "Яворов" излязоха нейните съмишленици от  Пирин Фолк - Васко Лазаров, Кирил Костов, Георги Гоцев и синът му Иван Гоцев. Своите музикални поздрави отправиха и нейните колеги и приятели - Руска Стоименова, Стойка Германова, Юри Крумов, Иван Гоцев, Николай Кимчев и ансамбъл Пирин. За да поздравят рожденничката глас извисиха световноизвестните народни изпълнители Янка Рупкина от трио "Българка"и Добрин Коев. От сцената отправиха и своите най-добри пожелания и Камерен вокален ансамбъл "Езерец" с диригент Илиян Юручки и Мъжка фолклорна група "Синаница" - Кресна.

Таня Костова отпразнува 50годишен юбилей
netinfo
Специален поздрав имаше и от Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Пиринска китка" към ОДК-Благоевград. В публиката беше бащата на Таня Костова - един от най-колоритните кавалджии на ансамбъл "Пирин", дългогодишен концерт-майстор, заслужил артист - Никола Костов. Много близки и приятели бяха дошли, за да поздравят Таня Костова - една от най-добрите певици, която с неподражаем глас прославя красотата и магията на българското фолколрно изкуство.

За Таня Костова 50 години са една успешна равносметка, резултат на ежедневен труд, старание, творчество, уважение към традициите и опазването на автентичния им дух и чистота. Макар че Таня Костова е една от първите народни изпълнителки, които заменят народната носия с по-съвременно сценично облекло и да е една от първите, запяли авторски песни на фолклорна основ, тя е истински радетел за чистотата на българските ритми и характерното пиринско звучене на песента.

Таня Костова отпразнува 50годишен юбилей
netinfo