СЮЗО си избира ново ръководство
СЮЗО си избира ново ръководство / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Сдружението на югозападните общини провежда днес отчетно-изборно събрание в в Благоевград. Ръководството на сдружението ще отчете дейността си за 2009 г. Ще бъде гласуван финансовият отчет за миналата година и промени в Устава.

В дневния ред на събранието е заложен избор на председател и заместник-председател на Управителиня съвет на СЮЗО, както и приемане на бюджет и работна програма за 2010 г. Ще бъде обсъдена възможността да бъде регистриран клон на СЮЗО в столицата.

На събранието ще бъдат дискутирани и политики, проблеми и начини за взаимодействие между институциите. За участие са поканени председатели на общински съвети и кметове на общини - членове на сдружението, областните управители на Благоевград, Кюстендил, Перник и област София, териториалните дирекции на НАП, ДФ "Земеделие", Басейнова дирекция - Западнобеломорски район, експерти от Регионалния инспекторат по образование, Оластно пътно управление, Гражданска защита, РД "Социално подпомагане", Регионална служба по заетостта, Инспекция по труда, РДНСК, РЦЗ, РИОКОЗ, РИОСВ.   

В момента в СЮЗО членуват 24 общини, след като по решение на общото събрание се прекрати членството на Якоруда и Симитли.