Състоянието на простреляната благоевградчанка остава критично
Състоянието на простреляната благоевградчанка остава критично / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

47-годишната благоевградчанка Катерина Самарджиева, която снощи е била простреляна от приятеля й, е стабилизирана, но животът й все още е в опасност, заяви за Дарик директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Засегнати са жизненоважни органи, има разкъсвания на белия и черния дроб, както и на диафрагмата. След приемането й в отделението по реанимация в късните часове вчера е оперирана по спешност. По думите на болничния директор медицинските екипи са направили всичко необходимо за стабилизирането на жената.

Катерина Самарджиева е била простреляна малко след 21.00 ч. снощи във вилата й в благоевградското село Логодаж от 15 години по-възрастния й приятел от Пловдив - професор Пламен Алексов, с когото от 10 години живее на семейни начала. Преди инцидента двамата са имали пореден семеен скандал, предизвикан от Алексов, който бил употребил голямо количество алкохол, съобщиха източници на Дарик.

Според запознати Катерина Самарджиева била подложена на системно домашно насилие от страна на приятеля й, който често злоупотребявал с алкохола.

Пламен Алексов е стрелял с пистолет м. ”Валтер”. При извършения оглед полицаи са открили гилза и проектил, а при последваща проверка във вилата са намерени малокалибрена пушка, гладкоцевна надцевка и боеприпаси за тях.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха, че Алексов не притежава разрешително за откритите оръжия, както и за пистолета, с който е стрелял по приятелката си. Той е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.

Катерина Самарджиева е лидер на местната организация на ГЕРБ в Логодаж. Тя е сестра на преподавателя в ЮЗУ доц. Костадин Самарджиев. Двамата са съсобственици на верига магазини в центъра на Благоевград.