Състезателен уикенд предстои в Благоевград
Състезателен уикенд предстои в Благоевград / netinfo

Втори кръг от шампионата на България по автомобилизъм стартира тази събота и неделя в Благоевград.

Клубът организатор на събитието "Диамо" съобщи, че автомобилистите, които ще мерят сили на 4-километровото трасе с посока с. Делвино, са 46.

Както всяка година интересът от страна на пилоти от Гърция и Македония не липсва, шест са чужденците, които ще участват в мероприятието. В списъка присъстват и две дамски участия - на Ива Русинова и Диана Стоянова, които ще се състезават наравно с мъжете и ще опонират за позиции в техните класове.

Миналогодишните шампиони Любен Каменов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов и Йордан Тодоров ще направят силна битка за челно класиране.

"Щастлив съм, че интересът към състезанието е толкова голям, това ни мотивира още повече. Силни автомобили и най-добрите пилоти от Планинският шампионат на България ще участват в "Планинско изкачване Благоевград 2016". Целият екип на "Диамо" организираме с много желание това събитие. Надявам се всичко да протече нормално и безаварийно. Готови сме с подготовката, в петък ще измием с водоноски от финала до старта цялото трасе и в събота на старт", заяви директорът на клуба Георги Стоянов.

Мероприятието се организира от Спортен клуб "Диамо", Община Благоевград, Българска федерация по автомобилен спорт и партньори.

Програма на събитието:

Събота - 16 април:

Административен и технически преглед: от 08:00 до 11:50 ч. - пл. "Македония", гр.Благоевград

Официално откриване на състезанието: 12:30 ч. - LARGO Mall, гр.Благоевград

Брифинг: LARGO Mall, гр.Благоевград – 13:00 ч.

Спира се движението по трасето – 13:30 ч.

Начало на официалната тренировка: 14:30 ч. – 3 манша

Неделя - 17 април:

Спира се движението по трасето – 09:00 ч.

Старт на състезанието: 10:00 ч. – 3 манша

Награждаване: 15:00 ч.