състезание по лъвски скок ще се проведе в Гоце Делчев
състезание по лъвски скок ще се проведе в Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова
В петък преди обед в южния двор на Трето основно училище „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев ще се проведе състезание по “Лъвски скок” по повод 144 години от гибелта на Васил Левски.

Всички ученици от първи до осми клас ще участват в традиционното за училището състезание. Ученици от трети и четвърти клас ще изпълнят поетичен рецитал в памет на Апостола. Ще звучат песни и стихове, посветени на живота и делото му.

На същия ден, от 15.00 ч. в залите на Общинския исторически музей в град Гоце Делчев ще се проведе  музеен урок по родолюбие „Апостола на българската свобода”, посветен на 144 г. от гибелта на Васил Левски. Организатори на събитието са Общинският исторически музей и Природо-математическата гимназия „Яне Сандански”. Ученици от ПМГ „Яне Сандански” с преподавател Боряна Вълчева ще представят презентацията „Жив си, Дяконе” и ще прочетат авторски есета на тема „Всичко, което сторих, сторих го за Oтечеството”.

В 17.00 часа на 17 февруари ще се състои тържествено поклонение и полагане на цветя пред бюст-паметника на Васил Левски, който се намира пред Общинския исторически музей. В него по традиция ще вземе участие ръководството на община Гоце Делчев, а така също представители на институции, политически партии и всички учебни заведения.