Съдят за хулиганство шофьор на певицата Мария
Съдят за хулиганство шофьор на певицата Мария / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Съдят за хулиганство шофьор на певицата Мария
36619
Съдят за хулиганство шофьор на певицата Мария
  • Съдят за хулиганство шофьор на певицата Мария

Любомир Богданов, шофьор и бодигард на фолк-певицата Мария, ще бъде съден по Указа за борба с дребното хулиганство. 38-годишният Богданов, който е от София, бе доведен под полицейски конвой в благоевградския съд. Делото обаче бе отложено за 3 януари заради неявяване на адвоката му.

Любомир богданов бе арестуван в нощните часове на 27 декември в центъра на Благоевград, пред дискотека "Сън Сити", където Мария-снаха на бившия зам-кмет Кирил Андонов, имала участие. Шофьорът дръзнал да паркира на забранено за целта място. Пред пристигналите полицейски служители Богданов оказал съпротива и започнал да ги нагрубява.

"Действително наруших един знак, но пък трябваше ли заради това да бъда задържан с белезници и да нощувам в полицейския арест. Иззеха ми неправомерно личен пистолет, който бе в джипа. Мария видимо се притесни след като стана свидетел на задържането ми", коментира пред Дарик Любомир Богданов.

"От няколко месеца работя за Мария на приятелски начала. нямам трудов договор. изпълнявам едновременно ангажименти като шофьор и бодигард, ако се наложи. До този момент не съм имал неприятности с органите на реда. Нарушавал съм и друг път пътни знаци", призна Богданов.

Служители от Първо полицейско управление заявиха, че Богданов ги нагрубявал, не изпълнил полицейско разпореждане. Отказвал доброволно да предаде пистолета си. Униформените открили оръжието в автомобила, като преди това се натъкнали на разрешително за носенеи притежание на пистолет "ЧЗ".

"Имам наранявания на лявата ръка, не си чувствам един от пръстите. това е заради белезниците, които нарочно ми поставиха впити в китките на ръцете ми. Като се прибера в София ще си изкарам медицинско свидетелство", каза Любомир Богданов.

Интервю с Любомир Богданов-шофьорът на фолк-певицата Мария, чуйте в звуковия файл