Съдят за хулиганство младеж, намушкал с нож ученик
Съдят за хулиганство младеж, намушкал с нож ученик / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградчанинът Георги Савов, който намушка три пъти с нож непълнолетен ученик в Благоевград, ще бъде съден по Указа за борба с дребното хулиганство. Днес Георги бе изправен пред районния магистрат Мирослава Йорданова, но делото бе отложено за месец февруари.

Пострадалият от ножа тийнейджър от симитлийското село Полето - Илиян Крумов, дойде в съдебната зала с майка си и множество свидетели на престъплението, извършено от Георги Савов в "Саунд бар" в Благоевград. Илиян е изписан от хирургичното отделение рано тази сутрин.

Без адвокат в съда се яви извършителят Георги Савов. Младежът бе с обезобразено лице,  подути от бой очи и рани по главата. Той обясни пред Дарик, че преди да посегне към джобния си нож, се били с Илиян зверски в градската градина под площад "Георги Измирлиев".

Георги и Илиян пили заедно в заведението. По време на танци се скарали на дансинга и излезли да се бият "тек на тек" пред бара. Боят станал на два етапа. Имало дори организатор на двубоя - Красимир Иванов, каза полицейският служител Ромео Харалампиев. Сблъсъкът наблюдавали повече от десетина младежи от заведението.

Победител в зрелищния бой се оказал Илиян, независимо че е по-малък с пет години от съперника си. Изненадващо Георги Савов извадил нож и нанесъл 3 прободни рани в областта на гърба Илиян Крумов. За късмет на прободения, ножът е бил с късо острие и не са засегнати жизненоважните органи.