Съдят търговец, набил инспектор от ДВСК
Съдят търговец, набил инспектор от ДВСК / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Бившият директор на ДАП в Благоевград, сега собственик на търговски обекти, Христо Владиков, е подсъдим за побой над инспектор от ДВСК. Служителят д-р Георги Томов е малтретиран по време на извършване на специализирана проверка в заведението на Владикови в благоевградския квартал "Освобождение".

Делото по Указа за борба с дребното хулиганство започна днес в Районния съд. Съдия Георги Янев разпита уличения Христо Владиков, неговата дъщеря Красимира и свидетели на инцидента на улица "Дойран". Подробни показания в съдебната зала дадоха битият инспектор д-р Георги Томов и колегата му от ДВСК Цветана Джоглева, която освен очевидец, станала обект на заплахи от страна на Владиков.

"Д-р Томов пръв нанесе удар в главата ми. Даже ме събори на земята, легна върху мен и продължи да ми налага шамари. Аз също го ударих, но в желанието да се измъкна от захвата му. Томов е извършвал и друг път проверки в търговския ми обект. Преди побоя той дойде видимо настроен за скандал, беше доста агресивен", заяви в залата подсъдимият Христо Владиков.

"Отидохме с Цветана Джоглева да направим проверка в обекта. Хладилната камера в момента на ревизията не работеше. Вътре имаше наденица и няколко кренвирша. Отчетохме температура в камерата 16 градуса, а месните продукти трябва да се съхраняват при температура до 4 градуса. Констатирахме и други драстични нарушения. Владиков сипеше заплахи, че ще ни уволни от работа, обиждаше ни. Ненадейно тръгна срещу мен и ми нанесе няколко удара, без аз да съм го провокирал към подобни действия", каза инспекторът д-р Георги Томов.

Служителят в ДВСК дори набеди дъщерята на търговеца - Красимира, която в момент на саморазправата го ударила с юмрук по тила. От своя страна младата жена каза, че е разтървавала вкопчилите се на земята държавен служител и нейния баща. "С все сила успях да избутам Томов, който лежеше върху баща ми. Изплаших се за него, тъй като от десет години страда от сърдечно заболяване", заяви Красимира Владикова.

Процесът продължава с разпит на още свидетели и пристигналите на местопроизшествието полицейски служители от Първо управление в Благоевград.