Съдят шофьор, преследван от три полицейски автопатрула
Съдят шофьор, преследван от три полицейски автопатрула / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Съдят шофьора от нощното преследване в Благоевград
23958
Съдят шофьора от нощното преследване в Благоевград
  • Съдят шофьора от нощното преследване в Благоевград

В Районния съд в Благоевград започна дело по Указа за борба с дребното хулиганство срещу 29-годишния Георги Павлов, който преди две денонощия вдигна на крак три полицейски автопатрула и след пътен инцидент на улица "Илинден", избяга от преследвалите го шестима униформени.

Георги Павлов бе участник в нощната гонка, зад волана на чужд автомобил "Фиат", на 29 ноември. Негов навигатор бе съседът му Петър Поповски.

 "Тръгнахме с колата за цигари. Наистина на булевард "Св. Св. Кирил и Методий" минахме на червен светофар, но продължихме към квартал "Грамада". Не разбрах в началото защо след нас има полицейски автомобил", разказа в съдебната зала пред магистрата Габриела Тричкова Георги Павлов.

След като Георги не спрял на подаден ясен сигнал от полицейския автопатрул, той надул газ към село Рилци. На отсечка от главен път Е-79 рязко обърнал и навлязъл с колата в лентата за насрещно движение. Тогава полицейските служители, преследвали го по маршрута, повикали по станциите втори патрул, заявиха разпитаните по делото шестима служители от благоевградската полиция.

Георги Павлов не спрял, а напротив, с висока скорост отпътувал с автомобила към цигарената фабрика в Благоевград. Там вече били направени заграждения на пътя от трети полицейски патрул. Успял да избяга с "Фиат"-а и се насочил през улица "Васил Левски", през "Страцин", към улица "Илинден", разказаха полицейските инспектори Валентин Станоев и Борис Равначки в съда.

Близо до сградата на Езиковата гимназия в областния център, Георги Павлов ударил колата в гаражна врата, слязъл и започнал да бяга към градинката зад миньорските блокове при железопътната гара. Там той паднал и по този начин го задържали хукналите да го гонят униформени служители от благоевградската полиция. 

Георги Павлов е първи братовчед на полицая Алекси Митов, стана известно в съдебната зала. Той заяви, че не е бил пиян и сега съжалява за случилото се.

Приятелят на Георги - Петър Поповски, каза през Дарик, че въобще не е усетил нещо нередно в шофирането му. Още от разказа на Поповски, чуйте в звуковия файл.