Съдят криминално проявен за домашно насилие
Съдят криминално проявен за домашно насилие / Дарик - Благоевград

В благоевградския съд започва дело по Закона за домашното насилие срещу криминално проявения Здравко Ангелов. Процесът срещу 35-годишния Ангелов е образуван по жалба на бившата му вече съпруга Светослава.

В жалбата си пред благоевградските магистрати Светослава посочва, че е подлагана на системно психическо и физическо малтретиране. По време на един от побоите Здравко счупил носа на жена си.

Преди около месец Здравко Ангелов поканил жена си в барче в село Покровник. След употреба на значително количество алкохол, той наблъскал Светослава в колата си и я пребил жестоко в гориста местност край селото. След побоя Здравко завлякъл младата Светослава в дома на своите родители и я държал под ключ там през цялата нощ, докато малкото им дете било самичко в апартамента на майка си в Благоевград.

Ангелов е осъждан 8 пъти по дела от различен характер, сочи справка на прокуратурата. До произнасяне на решението по делото за домашно насилие, Здравко Ангелов няма право да доближава екссъпругата си до работното й място в известна търговска верига.