Съдят Илия Ризов за дълг към доставчик
Съдят Илия Ризов за дълг към доставчик / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградската фирма "Дани-Н" заведе дело срещу управителя на "Прима инвест БГ" Илия Ризов. Пред магистратите Димитър Кръстев претендира за сумата от 22 380 лева, съобщиха Дарик.

Известният в Благоевградско бизнесмен Илия Ризов не е изплатил дължимите пари по две фактури от 2008 година. "Доставих на Ризов дървени трупи за строителството на обект в местността "Бодрост", изграждан от Илия Ризов. Въпреки отправени покани за доброволно плащане, сумата не бе издължена и се наложи да депозирам искова молба в съда", коментира търговецът от Симитли Димитър Кръстев.

Ищецът Кръстев претендира и за присъждане на законна лихва върху сумата от 22 380 лева. Делото ще бъде разгледано в благоевградския съд до дни.

Фирмата, управлявана от Илия Ризов - "Прима инвест БГ", бе замесена преди две години в скандал с новия лифт в курорта "Бодрост" край Благоевград. Преди официалното откриване на съоръжението през есента на 2008 година, в кабинковия лифт на 30 метра височина, за близо час, аварийно заседна бившият министър-председател и лидер на БСП Сергей Станишев.

Предприемачът Илия Ризов е съпруг на благоевградския прокурор Евгения Стоянова.