Съдят директора на клиниката в Суходол доц. Тотева
Съдят директора на клиниката в Суходол доц. Тотева / netinfo
Директорът на държавната болница за лечение на алкохолизъм и наркомании в Суходол, доц. Соня Тотева е подсъдима по дело за клевета в Районен съд - Благоевград. Финансови претенции в размер на 5 000 лева срещу Тотева предявиха собствениците на интернет сайта "Мафия БГ", в лицето на Сребрин Бакалов от град Пловдив.

През месец февруари миналата година в предаване в ефира на благоевградско радио, доц. Тотева коментирала, че този сайт е на някой с наркобизнес. Жалбоподателите заявиха пред съда днес, че интернет играта "БГ Мафия" е създадена от компютърните специалисти от Пловдив Христо Гетов, Боян Кацарски, Стоян Бойчев и Стоян Дойнов, които нямат нищо общо с разпространението на наркотици и никога не са уличавани в подобно престъпление. Същото потвърдиха и те самите пред съдия Калина Иванова.

Доцент Тотева заяви в съдебната зала, че принципно е коментирала в телефонното интервю пред радио журналист за вредата върху психиката на подрастващите от игри, провокиращи към насилие и употреба на наркотични вещества. Делото ще продължи през месец септември, реши съдът.