Съдия поправя грешка в постановено официално решение
Съдия поправя грешка в постановено официално решение / Снимка: Дарик - Благоевград
Адвокат Кирил Михов, който представлява партиите жалбоподатели, оспорващи вота в Петрич, разкри нарушение на административния съдия по делото, Илонка Рашкова.

"В абсолютно нарушение на Закона, съдия Рашкова е поправила важни по процеса факти, дни след постановеното официално решение, с което миналия месец отказа да касира извънредните избори за местна власт в южната община. Коригирани са цифри, представляващи броя на преброените ръчно в съдебната зала недействителни бюлетини за партия-жалбоподател", заяви пред Дарик радио адвокат Кирил Михов.

В жалба пред Върховния административен съд, юристът Михов атакува издаденото повторно решение за поправка на допусната "очевидна фактическа грешка" от 2 декември.

В жалбата адвокатът твърди, че съдия-докладчикът Рашкова е извършила незаконно и своеволно изменение на мотивите на първото решение, обнародвано на 19 ноември.

"Налице е нарушение на производствените правила, допуснато от Административен съд - Благоевград и второто решение трябва да бъде отменено от ВАС", коментира Михов.