Студентско НЕ на съдебните произволи в Либия
Студентско НЕ на съдебните произволи в Либия / netinfo
Протестна декларация срещу смъртната присъда на българските медици изпрати Студентският съвет на Югозападния университет "Неофит Pилски" до посолството на Либийската арабска джамахирия у нас.

"Ужасени сме от смъртната присъда на либийския съд за нашите невинни съгражданки – Нася Ненова, Кристияна Вълчева, Снежана Димитрова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, както и за палестинския лекар д-р Ашраф. Вместо благодарност и поклон пред издръжливостта им, пред професионалния и човешкия им подвиг, на тях злобно се приписват измислени грехове и престъпления! И този акт за сетен път доказа какво бъдеще чака честните хора там, където са потъпкани свещени за личността и човешката общност принципи - като право на живот, мир и свобода", се казва в документа.

"Ние казваме нашето студентско “НЕ” на съдебните произволи в Либия! Ние се изправяме и остро протестираме срещу превръщането на шестимата медици в Либия в невинни заложници на съвременен тероризъм и на “ново Средновековие” през XXI век!", посочват още от Студентския съвет на ЮЗУ в протестната декларация.