Студенти от АУБ стартират проект за гимназисти от Благоевград
Студенти от АУБ стартират проект за гимназисти от Благоевград / netinfo
„Води, вдъхновявай, променяй” – с това мото клубът „Младежи за промяна” към Американския университет в България стартира кампанията си за 2009 година. Тя е насочена към разширяване познанията на младежите в Благоевград за лидерството, инициативността и управлението на проекти.

Кампанията има за цел да състави възможно най-подробно описание на тревогите и мечтите на младите хора, направено от младежи и насочено към младежи. В инициативата ще се включат студенти от Благоевград и ученици от гимназиите в града.

Като част от дейността си, „Младежи за промяна” ще организира семинари на теми като: лидерство, управление на проекти и изследователска дейност, с участието на преподаватели, студенти, ученици и обществени лица. Първият от поредицата семинари ще се проведе тази събота.

По време на семинарите, участниците ще имат шанса да придобият познания, които ще приложат по време на изпълнението на финалния проект на „Води, вдъхновявай, променяй”.

Кампанията ще се състои от две фази, като в първата си фаза ще обхване извършване на проучване от страна на участниците относно проблемите на младежта. Участниците ще проведат анкети и интервюта сред младите хора, за да разберат какви проблеми ги вълнуват. На базата на събраната информация, участниците ще съставят доклад за проведеното проучване, който ще бъде публикуван в медии, както и ще бъде предоставен на институции и организации.

Втората фаза ще бъде съставянето и осъществяването на проект, който ще се отнася до един аспект от проблемите на младежите, засегнат в проучването и доклада.

Участниците в кампанията ще изберат проблем, който директно засяга младежите в България и ще работят за неговото преодоляване в местен мащаб.

За осъществяването на този проект участниците ще бъдат финансово подпомогнати от „Младежи за промяна” със средства, набрани от донори.