Студент пострада при побой в Банско
Студент пострада при побой в Банско / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Младеж е пострадал при сбиване в Банско. Инцидентът е станал малко преди 4.00 ч. тази нощ. След получен сигнал от Спешния център на място е изпратен полицейски автопатрул, който установил, че е пострадал 21-годишен студент от Перник, нападнат от група непознати пред хотел в курортния град.

В резултат на побоя младежът е получил травма на долната лицева челюст. По данни на свидетели и двете групи младежи, които се сбили, били употребили голямо количество алкохол. Перничанинът и компанията му не са сигнализирали органите на реда за инцидента. Полицаи от РУП Банско извършват проверка по случая.

Отново през изминалата нощ празнуващи студенти са увредили имущество на хотел в Банско, намиращ се на ул. "Вардар". Полицейският екип, отзовал се на мястото на инцидента, установил, че след възникнал скандал на рецепцията с персонал на хотела, младежите увредили перваза на входна врата на апартамент.

Студентите отказали да платят стойността на нанесете щети. На участниците в скандала  са връчени предупредителни протоколи.