Детски площадки
Детски площадки / Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград изгражда нови, отговарящи на утвърдените стандарти, детски площадки, изцяло се обновяват и съществуващи такива. Кътовете за игра на открито са разположени на различни места в града и селата. Строително-монтажни дейности се извършват в ж.к „Ален мак“, където се работи по 3 детски площадки. В квартал „Грамада“ и село Рилци се изграждат по 2 броя площадки. Детски площадки ще има и в селата Падеш и Покровник, в кв. „Струмско“ (ул. „Броди“ 40), както и в междублоковото пространство при ул. „Александър Стамболийски“, до сладкарница „Горска поляна“.
 

Детски площадки
Снимка: Община Благоевград

Голяма част от площадките са по заявено желание на жители, в рамките на кампанията „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“. Новите места за игра ще бъдат съобразени изцяло с изискванията за безопасност. Ще бъдат поставени ограда и ударопоглъщаща настилка.
 

Детски площадки
Снимка: Община Благоевград

Всяка от детските площадки ще бъде оборудвана с разнообразни съоръжения. Освен с уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на площадките ще има пейки и кошчета за удобство на придружителите.

През настоящата година предстои изграждането и на спортни площадки на територията на Благоевград.

Обособяването на кътове за игра и спорт е сред основните приоритети на кмета д-р Атанас Камбитов, а целта е да се създадат подходящи условия за малките и младите жители на общината.