Столичен криминалист оглави благоевградската полиция
Столичен криминалист оглави благоевградската полиция / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
министър Цветан Цветанов
44695
министър Цветан Цветанов
комисар Георги Костов
  • министър Цветан Цветанов
  • комисар Георги Костов

Комисар Георги Костов е новият директор на полицията в Благоевград. Той бе представен в Областната полицейска дирекция лично от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Георги Костов е бивш зам.-началник в 9-то управление на МВР в София, работил е дълго време в системата на Столична дирекция на вътрешните работи. Преди години е бил в сектора за противодействие на криминалната престъпност и в отдел "Убийства" в ГД "Борба с организираната престъпност". Завършил е инженерно-техническа специалност.

Софийският криминалист заема поста на пенсионирания неотдавна директор Йордан Кочев.

"Давам на Костов десетина дни да се запознае с криминогенната обстановка в Благоевградска област. Първоначално ще бъде въведен от досегашния временен директор Бойко Дункин. Едва след това комисар Костов ще състави и нов ръководен екип в дирекцията. Самият той също е с временен договор. Гарантирам, че Костов е професионалист, дори не знам политическата му ориентация", каза министър Цветанов.

"За мен е голяма чест и отговорност предложението да бъда начело на Областната дирекция в Благоевград. Ще се запозная бързо и детайлно с престъпността в региона. Предвиждам реформи в Криминална полиция - оптимизация на състава, както и повишаване нивото на работа в извършване на процесуално-следствените действия по разкриване на различните престъпления", декларира новият директор Георги Костов.

"Разчитам изцяло на доброто взаимодействие с органите на прокуратурата в Благоевград. Екипната работа е акцент в МВР. Открит и диалогичен съм. Имам съпруга и две дъщери. Едната, надявам се, да бъде студентка в Благоевград", представи се комисар Костов.

През 2004 година Георги Костов е бил номиниран за полицай на годината. Приоритет в бъдещата му работа ще бъде подобряване нивото на работа в ОД на МВР-Благоевград, привеждане в известност на криминалния контингент, противодействие на тежката престъпност и борбата с наркоразпространението в Югозападна България.

Още от директора Георги Костов и от министър Цветанов чуйте в звуковите файлове