Стартира студентски фестивал в Благоевград
Стартира студентски фестивал в Благоевград / netinfo

Национален студентски фестивал стартира днес в Благоевград. Инициативата е на факултета по изкуства към ЮЗУ "Неофит Рилски" и ще продължи до 31 октомври.

Началото на програмата ще бъде дадено с фолклорен концерт-спектакъл, който започва в 18.00 часа тази вечер в зала "Яворов" в областния център. За утре е предвиден пърформанс "Елементи" по хореография на доц. д-р Желка Табакова, музикален педагог доц. Галина Попова, художник доц. Ралица Игнатова.

Началото на проявата е в 16.00 часа в I УК на учебното заведение, а в 19.00 часа в ДТ "Никола Вапцаров" ще бъде представен спектакълът "Камината".

В програмата за следващите дни са предвидени още студентски интерактивен форум "Изкуствата и културата на България през вековете", фотоконкурс изложба "Срещу бедността и безработицата", модно ревю "Цветовете на пролетта" на студенти от Переяслав-Хмельницкий. Сред инициативите в рамките на фестивала са заложени още Научна сесия "Културно взаимодействие и изкуство" и изложба конкурс - живопис, графика и скулптура с участието на студенти от: ЮЗУ "Неофит Рилски", НХА София, ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУ "Климент Охридски", ШУ "Епископ К. Преславски", ПУ "П. Хилендарски", Afyon Kocatepe University, Р Турция.

Официалното закриване на фестивала е предвидено за 31 октомври.