Стартира ремонтът на Дома за деца, лишени от родителски грижи в Благоевград
Стартира ремонтът на Дома за деца, лишени от родителски грижи в Благоевград / netinfo

До края на седмицата стартира ремонтът на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Св. Никола Мираклийски" в Благоевград, съобщи на пресконференция Люба Спириева, главен експерт "Пресцентър и протокол" в община Благоевград.

Предвидените строително-ремонтни дейности в социалното заведение бяха забавени заради обжалване на решението на комисията за избор на изпълнител от страна на една от участващите в конкурса фирми - "СТИЛ КОМПЛЕКС" ООД - Благоевград с управител Иван Достумски, уточни Спириева.

По думите й Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила жалбата на "СТИЛ КОМПЛЕКС", с което на практика спечелилата конкурса фирма ЕТ,,Маргарита П-Петрун Костадинов” започва изпълнението на обекта.

Ремонтът е на обща стойност 852 098 лв., предоставени от Министерството на труда и социалната политика по проект „Красива България". Финансовото участие на община Благоевград е 20%. Срокът за изпълнение на поръчката е 5 месеца, като в изпълнението й ще бъдет наети 21 безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда в Благоевград.

Ремонтните дейности ще стартират от вътрешните помещения, за да се използва отсъствието на възпитаниците на дома, които в момента са на почивка на базата на екоминистерството в местността "Предел".