Стартира магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ
Стартира магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ / netinfo
31 професионалисти направиха важна кракча в развитието на своята кариера като се включиха в магистърската програма за ръководни кадри (EMBA) на Американския университет в България, съобщават от университета.

Работодателите финансират 65% от новите студенти в магистърската програма, като обучението е на английски и е фокусирано върху реални, стратегически и оперативни проблеми на съвременния бизнес.

Програмата е в 4 семестъра в рамките на 16 месеца (януари-април), като в началото на всеки семестър студентите имат една пълна учебна седмица, след което следват 6 съботно-неделни сесии. Създадена по този начин, тя позволява на работещите мениджъри да получат международно-признато бизнес образование, без да се откъсват от служебните си ангажименти.

Средно 9 години е професионалният опит на мениджърите в програмата, натрупан в различни сектори на икономиката и държавното управление – банкови и финансови услуги, телекомуникации и информационни технологии, производство, търговия, образование. Не за първи път в програма се обучават и служители от държавната администрация, но за първи път се включва член на управленския екип на авиокомпания.