Стартира кампанията „Пресичай безопасно”  в Благоевград
Стартира кампанията „Пресичай безопасно” в Благоевград / netinfo
Кампанията „Пресичай безопасно” стартира от днес в Благоевград. Организатори на инициативата са институции, имащи отношение към опазване живота и здравето на децата, сред които Дирекция „Опазване на общественото здраве” към РИОКОЗ, Областната дирекция на МВР – Благоевград, ДАИ, Регионалния инспекторат по образованието и младежката организация на БЧК.

Кампанията е насочена към безопасността на децата по пътищата. Провокирана е от тревожните данни, обявени в националната стратегия за опазване живота и здравето на децата в пътното движение, според които пътно-транспортните произшествия са третата поред причина за смъртността при децата на възраст от 1 до 14-годишна възраст.

В рамките на кампанията ще бъдат раздавани листовки с дизайн и текстове, творение на малчугани от Детския парламент в града.

Предвиждат се още обучения, видеопрожекции и дискусии с деца на възраст от 8 до 15 години.

Инициативата ще продължи през цялата учебна 2008/2009 г. Заключителната част ще бъде на 30 юни следващата година с награждаване на победителите в тематичен конкурс за рисунка, съобщи Бианка Равначка – старши експерт в Дирекция „Опазване на общественото здраве” към РИОКОЗ – Благоевград.