Стартира изграждането на новия плувен басейн в Благоевград
Стартира изграждането на новия плувен басейн в Благоевград / Добряна Христова, Дарик - Благоевград
Стартира изграждането на новия плувен басейн в Благоевград
75244
Стартира изграждането на новия плувен басейн в Благоевград
  • Стартира изграждането на новия плувен басейн в Благоевград

Днес бе даден старт на изграждането на новия плувен басейн в VIII СОУ „Арсений Костенцев” в кв. „Еленово” в Благоевград.

За събитието в областния център пристигнаха зам.-министърът на спорта Калин Каменов и най-успешният състезател по плувен маратон в света Петър Стойчев. Те, заедно с кмета на Благоевград Атанас Камбитов, направиха символична първа копка на съоръжението. Преди това бе отслужен и водосвет от благоевградските свещеници Петър Стефанов, Андон Шавулев и Стоян Бербатов.

Новият спортен комплекс ще се простира върху площ от 23 декара. Мястото е избрано заради възможността за газифициране. Освен закрит басейн с размери 50/25 метра, проекта предвижда комплекса да включва многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис корта. Съоръжението да разполага с паркинг за над 100 автомобила.

Новата плувна база ще даде възможност на малките плувци да тренират и да се развиват пълноценно. Басейнът ще бъде достъпен за ползване от всички граждани.
С изграждането на плувния комплекс ще продължи реализацията и на идеята на кметското ръководство спортът да влезе масово в училищата.

Кметският екип е категоричен в намерението си да реализира този важен проект, който ще бъде нова крачка в развитието не само на спорта, но и на града като цяло с помощта на държавна субсидия и съфинансиране от общината. Очаква се обектът да бъде завършен през юни месец 2015 година.

В звуковия файл: Ат. Камбитов