Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград извърши щателна проверка в ресторант "Парти тайм".
Снощи трима от персонала и една студентка, получиха стомашно-чревно розстройство и бяха приети в инфекциозното отделение на болницата. Те бяха приети в лечебното заведение след консумация на фрапе.
По данни на Районната здравна инспекция в Благоевград четиримата са стабилизирани. Вече са в добро общо състояние, без температура, разстройство или други оплаквания.
Инспекторите на ОДБХ- Благоевград, които се самосезираха веднага след публикации в медиите, взеха проби от наличното в момента на проверката стерилизирано мляко за пиене.
Взети са проби за контрол на хигиената от машината за приготвяне на фрапе, чашите за сервиране на напитката и от работния плот в заведението. Резултатите от лабораторните изследвания ще станат известни в началото на следващата седмица.
На управителя на обекта Красимир Димитров е издадено предписание за извършване на основно хигиенизиране на хладилниците и контактните повърхности, както и да се учести мониторинга на температурата на съхранение на продуктите.