Спряха телефоните на болницата
Спряха телефоните на болницата / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Трети ден Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград е без телефонни връзки.

Прекъснати без предупреждение са стационарните линии във всички звена на лечебното заведение.

Телефонният казус изнерви до крайност не само служителите, но и пациентите на болницата, които не могат да се свързват с лекуващите ги лекари, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ-Благоевград.

Гневно писмо към съответния оператор и до медиите разпространи днес директорът д-р Владимир Пандев, който е и общински лидер на БСП в града.

"Без необходимата телефонна връзка не можем да съберем екипите. Това ще доведе до несвоевременно лечение на спешните пациенти, поради което е възможно да има и летален изход за някои от тях. Освен това МБАЛ-Благоевград АД е единственото лечебно заведение в областта, което има „ТЕЛК-ове” и пациентите не могат да се свържат с нас и причината за неодобството е мобилен оператор - един от монополистите на пазара на услугите у нас", се посочва в отвореното писмо на д-р Пандев.

"На следващо място болницата подава ежедневни справки към РЗОК-Благоевград, Министерство на здравеопазването, РЗИ и други важни институции. Не на последно място, лечебното заведение участва в програма „Спри и се прегледай” и пациентите не могат да се свържат с нас и да отправят жалби към различни институции. На 22 май подадохме заявление за пренос на мобилни телефонни услуги на болницата към друг оператор. Без да подаваме заявление операторът еднолично и без причина спря фиксираните телефонни услуги", изтъкна директорът Владимир Пандев.

"МБАЛ-Благоевград е обект с особено важно значение и вече трети ден е в пълно информационно затъмнение. Каква е причината за неработещите фиксирани телефони, до този момент не ни е обяснено. След разговор с оператор на   * 88  ми беше обяснено, че упълномощено от болницата лице е закрило тази услуга. Аз като изпълнителен директор не съм се обаждал, не съм подписвал пълномощно и не съм подавал заявление за трансфер на фиксираните услуги към друг оператор", категоричен е д-р Пандев.

При настъпили негативни последици за благоевградската болница ще предявим мобилния оператор претенции за покриване на щетите и загубите, закани се директорът Владимир Пандев.