Спряха план на Кадастъра за делба в сградата на Областна управа и РЗОК
Спряха план на Кадастъра за делба в сградата на Областна управа и РЗОК / netinfo
Административен съд - Благоевград обяви за незаконосъобразен издаден план и решение на Агенцията по кадастъра за обособяване на четири самостоятелни имота в 7-етажната сграда, в която основно се помещават Областната управа, Регионалната здравноосигурителна каса, КНСБ и Областната инспекция по труда.

На първа инстанция делото срещу началника на службата по кадастъра, Валентин Юруков, печели РЗОК, чийто директор Ангел Каркелев подаде преди година жалба в Административен съд, с мотив, че отделянето на части от сградата в самостоятелни частни имоти ще накърни интересите на няколко държавни институции. Възражение, относно изготвения от Кадастъра план, депозира и областният управител в Благоевград Владимир Димитров.

Решението на кадастралната служба бе изготвено в началото на 2007 година, в полза основно на дружество "Брат - ВР", собственост на благоевградския бизнесмен Владимир Ризов. Той в момента стопанисва най-голяма част от сградата, в чието ниско тяло се намира кино "Синемакс". Подялбата пожелали и собствениците на банков офис и аптека, съобщиха за Дарик административни магистрати.

" Имам информация, че икономически интерес към разделяне на държавния имот има столична компания, която по неофициални данни се готви да строи върху ниското тяло на сградата ", коментира областният управител Владимир Димитров.