Спортни дни очакват Благоевград
Спортни дни очакват Благоевград / Община Благоевград - пресцентър

Спортни дни очакват жители и гости на Благоевград. Началото ще бъде поставено утре с традиционната инициатива на Общински младежки дом „Интензивно ходене - спорт за всички”, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Над 150 участници от учебни заведения в града, клуб „Бодрост”, дружество „Айгидик”,  и спортни клубове са заявили участие в инициативата. Пешеходният поход ще започне в 11.00 часа от Съдебната палата в Благоевград, за достигне до сградата на Общината.

Мероприятието се организира по повод Международния ден на интензивното ходене, който се отбелязва за първи път през 1992 г. От тогава той се провежда всяка година в над 50 страни на всички континенти през месец октомври.

Част от спортните прояви, в областния център на Пиринско, е и състезание по планинско колоездене „Благо Ендуро”.  То ще се проведе от 16 до 18 октомври в парк „Бачиново”. Състезанието е пети кръг от “Български Ендуро Серии” за 2015 г. На 17 октомври от 9.00 часа започва регистрацията, раздаването на стартови номера и свободни тренировки.

В неделя от  10:00 часа ще бъде даден стартът на първи етап, а финалът започва в 16:30 часа. Състезателите ще мерят сили в следните категории: за юноши /15-17 г./, мъже – над 18 г., “Мастър” – над 30 г., “Мастър” – над 40 г., жени. Награждаването на победителите ще започне в 17:00 часа.