Спор за зам.-председател на РИК в Благоевград
Спор за зам.-председател на РИК в Благоевград / Дарик Благоевград, Десислава Янкулова
Спор за зам.-председател на РИК в Благоевград
62709
Спор за зам.-председател на РИК в Благоевград
  • Спор за зам.-председател на РИК в Благоевград

Не бе постигнато съгласие за зам.-председател на Районна избирателна комисия – Благоевград, която ще проведе извънредните избори за следващ парламент.

Областният управител Костадин Хаджигаев откри консултацията за състав на Районна избирателна комисия днес.

Присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 41-ото Народно събрание и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент. Представителите на партиите и коалициите направиха своите предложения за състав на РИК.

Областният координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева  предложи партията да бъде представлявана от 8 членове в РИК, като от тях един председател и един зам.-председател. Лидерът на БСП Емил Костадинов поиска трима членове в комисията, като от тях един зам.-председател на РИК.

Ведат Хюсейн – представител от ДПС – Благоевград, предложи трима членове, като от тях един  секретар на РИК.

Илиан Тодоров, представител на ПП Атака, Димитър Стойчев, представител на „Синята коалиция“,  Николай Мавродиев - представител от НДСВ, предложиха по един член в РИК.

Спор за зам.-председател на РИК в Благоевград
netinfo


При дублиране на предложението за зам.-председател и неоттеглянето на нито едно от предложенията на ГЕРБ и „Коалиция за България“, не бе постигнато съгласие за разпределение на ръководния състав на РИК.

От НДСВ подкрепиха искането на ДПС за секретар и на  „Коалиция за България“ за зам.-председател.

При така създалата се спорна ситуация, областният управител Хаджигаев ще изпрати протокола от заседанието, ведно с направените предложения, в ЦИК и те ще вземат окончателно решение за ръководния състав на Района избирателна комисия – Благоевград.