Спомен за Егея получи голямата награда на Македония фолк
Спомен за Егея получи голямата награда на Македония фолк / netinfo
Песента "Спомен за Егея" на композитора Димитър Динев, текст на Катерина Кирянова, в изпълнение на народния изпълнител Владислав Вълчев, спечели голямата награда на Международния фестивал "Македония фолк - 2006". Това обяви проф. Стофан Драгостинов - член на журито.

Популярният български композитор Тончо Русев взе първа награда за музика с песента "Молитва за България", изпълнена от Стефка Берова. В същия раздел се присъждат и две втори награди - на Драги Станков и Петьо Кръстев. На трето място е песента "Печалбари" на Бобан Мойсовски.

Първа награда за текст се присъжда на Евтим Евтимов за песента "Пиринска магия". В раздела за изпълнители на първо място е Душко Георгиевски с песента "Празник любовен".

Награда за най-добър аранжимент получи Петьо Кръстев" за песента "Недина мъка".

През днешния ден фестивалната програма протича с конкурс за изпълнител на народни песни от Македония "Чеверме фест", който се провежда в парк "Бачиново".

От 20.30 ч. на пл. "Георги Измирлиев" ще бъде концертът на лауреатите и награждаването на призьорите.

Фестивалът ще бъде закрит утре с концерт "Балканита за Европа" на изпълнители и групи от България, Сърбия, Хърватия, Турция, Македония, Румъния и Гърция.