Специализирана акция за контрол на храните
Специализирана акция за контрол на храните / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Започна кампания "24/30" за масови проверки в търговската мрежа на хранителните стоки на Българската агенция по безопасност на храните.

Инспекторите и екипите на горещият телефон 0 700 122 99 ще работят 24 часа в рамките на 30 дни. Контролът ще се осъществява от специални екипи на агенцията и дежурни инспектори, които да отговарят на сигнали.

Ще имаме засилени действия по отношение на контрола, всичко свързано с дейността на агенцията, с въвеждането на специални екипи, които ще извършват тази дейност, с определянето на дежурни инспектори, които ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието.

Главната цел на инициативата, която Агенцията предприема е да се осигури една спокойна безопасна Коледа за българския потребител, така и на търговци.

До 7 януари, началниците на отдели „Контрол по храните” в 28-те областни дирекции няма да изключват своите служебни мобилни телефони. Ще може да се подава информация по всяко време, а те ще имат ангажимента, съобразно важността на сигнала, да организират неговата проверка възможно най-бързо.

И към момента вече има констатирани нарушения, основно в последните 24 часа с продажбата на риба без документи, съобщават от Агенцията.