Социалистите одобриха проектобюджета на Паскалев
Социалистите одобриха проектобюджета на Паскалев / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Като разумен и добре структуриран определят изготвения от кметска администрация - Благоевград проектобюджет за 2010 г. общинските съветници от БСП. На пресконференция днес парламентаристите изразиха своята позиция по отношение на параметрите и финансовата рамка на бюджета, като обявиха, че застават твърдо зад предложения от общинския екип вариант.

Няма как в условия на икономическа криза и при намалени стандарти за делегираните държавни дейности проектобюджът да не е напрегнат, но установихме разумно разпределение в основните направления - образование, здравеопазване и социални дейности, така че да не се натоварят общинските ангажименти и същевременно да се запази качеството на услуги за гражданите, коментира пред Дарик съветникът Венцеслав Кожухаров.

Според Кожухаров проектобюджетът е с една добре планирана инвестиционна програма, съобразена с реалностите, в която е заложено подобряване на инфраструктурата на града и приключване на ремонтите по обновяване на материалните бази на училищата, детските градини и яслите.

Проблемът според нас е, че парламентаристите от групата на ГЕРБ, които са мнозинство в Общинския съвет, отново ще опитат да бойкотират бюджета, каквито индикации дадоха и при общественото обсъждане на проекта вчера, отбеляза Венцеслав Кожухаров.

Аз не виждам защо, след като кметът и неговият екип са поели ангажимент да осигурят приходната част, трябва, изпълнявайки едно партийно поръчение, да се посяга към постъпленията в инвестиционната програма и към финансирани от общинския бюджет дейности, недоумява Кожухаров.

 

Още коментари от общинския съветник от БСП Венцеслав Кожухаров за проектобюджета на Община Блаогевград за 2010 г. чуйте в прикачения файл