Смиленов вдигна наздравица с журналисти за 2011 г.
Смиленов вдигна наздравица с журналисти за 2011 г. / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Областният управител Валери Смиленов събра на чаша вино журналисти в навечерието на 2011 г. Смиленов вдигна тост за по-богата и по-щастлива нова година, повече радост за пенсионерите, по-сигурни работни места за младите, по-големи инвестиции и по-добри условия за бизнеса в региона.

Може да не е Ден на благодарността, но искам да ви благодаря за обективното отразяване на работата на Областната администрация, защото с ваша помощ успяваме да работим за една по-качествена услуга за жителите на Пиринския край, заяви областният управител, след което лично връчи на всеки журналист новогодишни подаръци – тефтер и стилен химикал с емблемата на Областната управа.

При тази икономическа стагнация все още не разполагаме със стъклени чаши за вино,  извини се пред пищещите в Благоевград Валери Смиленов, който обеща при следващата празнична среща грешката да е поправена. Неслучайно не съм обявил приемен ден с регламентиран час, защото вратите на Областната администрация за медиите и за жителите на региона са винаги са отворени, подчерта Смиленов.

През настоящата година Областната администрация е върнала 20 % от решенията на местните парламенти в региона, отчете секретарят Диана Атанасова. Най-често се нарушават законите за общинската собственост, за общинските бюджети, за местното самоуправление и местната администрация, за собствеността и ползването на земеделските земи, както и наредби и правилници на обшинските съвети, уточни Атанасова.

Общият брой на върнатите за ново обсъждане решения през годината е 174. Най-голям е броят им в благоевградския парламент – 39, но този Общински съвет има и най-много приети решения, каза секретарят на Областната управа.

На Общински съвет – Симитли са върнати 35 решения, в Хаджидимово – 18, в Петрич – 15, в Гоце Делчев и Кресна – по 12. С най-малко върнати за преразглеждане решения са Банско и Белица – съответно две и четири.

Нямаме субективно отнешение към нито една Община и нито един Общински съвет в областта, декларира Валери Смиленов.