Смиленов: Не съм нарушил Закона за политическите партии
Смиленов: Не съм нарушил Закона за политическите партии / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Областната администрация не е нарушила Закона за политическите партии, каквото обвинение по-рано днес отправи народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова. Това заяви в писмо до медиите областният управител на Благоевград Валери Смиленов. Според него Нинова е била подведена по въпроса за клубната база, ползвана от БСП - Петрич.

Договорът за наем на партийния офис с Областната управа е изтекъл на 29 юли 2007 г. След този период бившият управител Владимир Димитров е предложил анекс към договора, но незнайно по какви причини той не бил подписан. Всички тези факти говорят само за едно - че помещението е използвано незаконно, твърди Валери Смиленов.

Междувременно е установено, че социалистите в южния град дължат за наетия офис вноски за периода от октомври до декември 2006 г. и от януари до април 2007 г., уточняват от кабинета на областния управител. На базата на тези данни на БСП - Петрч е даден 14-дневен срок да освободят помещението, което е частна държавна собственост, считано от 10 декември 2009 г. На 21 януари тази година Валери Смиленов е уведомил некорекните наематели, че започва процедура за изземване на имота.

Не може да се твърди, че има незаконни действия от страна на Областната администрация, на 19 октомври 2009 година комисия, назначена със заповед на Смиленов, е направила проверка на място и е установила драстично нарушение.  Констатирано било, че партийното ръководство в Петрич превърнало първия етаж от клуба в кафене и заведение за обществено хранене със склад и кухня. Помещението било преотдадено за извършване на търговска дейност, което е нарушение на Закона за политическите партии, подчертават от кабинета на областния управител.

Народният представител Корнелия Нинова смята, че сме длъжни да предложим друго помещение, но това може да стане само в случай, че БСП - Петрич нямат изискуеми вземания. От изнесените данни е видно кой е некоректният, обяви още областният управител Валери Смиленов.