Слънчево и ветровито
Слънчево и ветровито / netinfo

Преди обяд ще е слънчево, вятърът - все още слаб. Но около обяд от запад - северозапад ще започне да се усилва, особено в Северна България, достигащ 10-15 м/сек. на места и с пулсации до 20 м/сек. По-късно през деня ще се усили и в източната част от страната и Тракия. Ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи.

Температурите през деня ще останат все още без съществена промяна, в повечето места между 27 и 32 градуса, в София - 27 градуса. Едва през нощта ще
започне да прониква малко по-хладен въздух, сочи НИМХ-БАН.

И по Черноморието ще е предимно слънчево, а вятърът през по-голямата част от деня от юг, до умерен. Максималните температури ще са 26-28 градуса, температурата на морската вода 24-26 градуса. Вълнението ще е 1-3 бала.

Преди обяд над планините ще е слънчево, след пладне ще има временни увеличения на облачността, предимно средна и висока - над планинските била. Почти без валежи. Вятърът по високите части ще е умерен, по Старопланинското било и силен от северозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около - 18 градуса, на 2000 м - 12 градуса.

Във вторник ще е предимно слънчево, но ветровито. По-значителна облачност ще има към края на деня и през нощта, когато на места ще превали слабо и за кратко. Максималните температури ще се понижат с около 2-3 градуса. В сряда ще преобладава слънчево време; вятърът ще отслабне, най-късно по Черноморието, където ще има повече облаци.