Слънчево и топло ще бъде през неделния ден
Слънчево и топло ще бъде през неделния ден / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Топло и слънчево ще бъде времето в цялата страна и през утрешния ден, с максимални температури над 5 градуса. Това каза за Дарик Анастасия Кирилова от НИМХ на БАН.

Температурите в страната са високи за сезона Причината за това е антициклон, уточни тя. Най-топло в България е в района на Бургас, Елхово и Сандански, каза още Кирилова - там температурите са около 10 градуса.

Анастасия Кирилова от НИМХ на БАН: „Времето в страната се определя от антициклон - това е област на високо атмосферно налягане. Предимно слънчево е времето във високите части. В планините температурите са необичайно високи, докато в по-ниските части на страната - в низините и около водните басейни, е мъгливо и там температурите и през деня остават около 0 градуса. През нощта ще има временно увеличение на облачността със слаби превалявания в крайните северни райони на страната. През нощта температурите ще са отрицателни, но през деня максималните ще са между 5 - 12 градуса. През утрешния ден най-високи ще са температурите в югозападните и южните райони на страната. Малко по-ниски ще останат в Североизточна България".

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg