Сливен победи Вихрен с 2:0
Сливен победи Вихрен с 2:0 / netinfo

Сливен победи Вихрен с 2:0 в среща от 22-я кръг на А група и по този начин прекъсна черната серия от седем поредни загуби. ”Войводите” нямаха успех от края на ноември месец, затова днешната победа бе още по-ценна за тях. Положението на Вихрен пък се усложни отново и тимът от Сандански е само на точка от зоната на изпадащите, след като бе навлязъл в добра мини-серия от две поредни победи.

Сливен превъзхождаше своя съперник през по-голяма част от двубоя, като пред момчетата на Данчо Лечков се откриха редица голови положения, които те не реализираха. На Вихрен му липсваше точността в завършващия удар, като към Денчев бяха отправени много изстрели, но повечето от тях минаваха далеч от гредите.

И двете попадения паднаха в продълженията, съответно на първото и второто полувреме. След като водеше играта през първите 45 минути, Сливен стигна малко куриозно до попадение. Ивелин Янев центрира в наказателното поле, топката се тупна пред Лучини, който изобщо не реагира, и го прескочи, за да влезе във вратата.

След почивката Вихрен по-често поглеждаше към вратата на домакините, но мерника на Еривертон така и не се подобри. Най-опасен на терена бе бързоногият нападател на Сливен Иван Стоянов, който на четири пъти излезе очи в очи с Лучини, но успя да го преодолее само веднъж. Това стана едва в продължението на редовното време, след като вече всичко бе решено. Стоянов бе изведен много добре от Марков и препарира стража на Вихрен за крайното 2:0.

Грозни сблъсъци пред вратата на Сливен в 87-та минута доведоха до червени картони на Димитрос Зографакис и Величко Величков.