Сливането на болниците в Петрич и Сандански на дневен ред и в Общинския съвет на курортния град
Сливането на болниците в Петрич и Сандански на дневен ред и в Общинския съвет на курортния град / Снимка: Община Сандански

След проведена среща на общинските съветници от Сандански бе взето решение да бъдат разгледани възможните варианти за обединение на МБАЛ „Рокфелер" и МБАЛ „Свети Врач".
Целта е оздравяване на петричката болница, стабилизация на двете лечебни заведения, чрез оптимизация на приходите и като цяло подобряване обслужването на пациентите от двете общини.

На 10 ноември от 9:30 часа в синия салон на Интерхотел Сандански ще бъде проведена извънредна сесия на Общински съвет - Сандански, на която казусът за сливане на МБАЛ „Свети Врач" и МБАЛ „Рокфелер" ще бъде поставен за широко обсъждане. Ще бъдат направени необходимите анализи, да бъдат преценени възможностите и да бъде взето окончателно решение.

Подкрепа за общ мениджмънт на лечебните заведения в Петрич и Сандански има от Министерство на здравеопазването и НЗОК.

Ако съветниците на двете общини подкрепят мярката до края на следващата година ще се пристъпи към фактическото обединение на МБАЛ „Рокфелер" и МБАЛ „Свети Врач". Ще бъде създадена една болница с два филиала, съответно в Сандански и Петрич.