Окръжната прокуратура в Благоевград обвини 41-годишния мъж, който разигра заложническа ситуация в санданското село Вълково. Той е обвинен за извършени четири престъпления – опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие. Това съобщиха от обвинението.

Мъжът, който взе заложници във Вълково, е криминално проявен и е лежал в психиатрия (СНИМКИ/ВИДЕО)

В хода на разследването е установено, че около 17:20 ч. на 3 октомври, в къща в с. Вълково, 41-годишният Ц.Ц. произвел четири изстрела с револвер срещу Н.П. (на 59 години). На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният от обвиняемия опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж.

В условията на домашно насилие в същата къща Ц.Ц. лишил от свобода три лица – Н.П., А.П. и дъщеря им Е.С. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу М.Е. и Р.Р., притекли на помощ на пострадалия Н.П. Извършените от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Ц.Ц. е задържан за срок до 72 часа. Продължават активни действия по разследването.