Няма нарушение на лекари или медицински сестри в болницата в Благоевград по случая с новороденото дете, което беше прието с жълтеница, но го изписаха със счупен крак, предава NOVA.

Това показват първоначалните резултати от вътрешната проверка. Директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев цитира документ от болница „Пирогов”, където детето беше шинирано. Според документа фактурата е с давност около една седмица.

Прокуратурата разследва случая с изписаното новородено със счупен крак

По думите на доктор Митев това означава, че травмата може да е получена и докато бебето е било още вкъщи. Възможно било при приема в благоевградската болница лекарите да не са я забелязали, тъй като фрактурата е била без разместване на костта.

"А е изключено някой от персонала да го хвърля, да го пуска и т.н. Възможно е, по някакъв начин вкъщи да е станала фрактурата, при повиване или при нещо друго, със съвсем малко движение", каза д-р Митев.

Той допълни, че има и друга възможна хипотеза. "Вродени заболявания с ендемичен район Симитли. При тези заболявания се случва спонтанна фрактура, тоест без някакво сериозно външно вмешателство костта просто се чупи. Това също ще го проверим", посочи Огнян Митев
nova.bg