Слаби превалявания от сняг
Слаби превалявания от сняг / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 14 февруари, понеделник

Ще бъде предимно облачно и на отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб сняг, съобщава БТА, позовавайки се на НИМХ. През нощта облачността от запад-северозапад ще се увеличи над цялата страна.

Почти тихо време с минимални температури, в повечето райони, между минус 3 и 2 градуса, в София около 0 градуса. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България.

По-късно през деня в Северна и Източна България ще се появи североизточен вятър, който ще започне да се усилва. Максималните температури в Северна България ще бъдат между 2 и 6 градуса, а в Южна между 7 и 11, в София 7-8 градуса.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието. По северното крайбрежие е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, който към края на деня ще се ориентира от североизток и ще започне да се усилва. Максимални температури между 5 и 9 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

В планините ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Максимални температури на 1200 метра около 3 градуса, на 2000 около минус 3 градуса.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg.