Skype възстанови нормалната си работа
Skype възстанови нормалната си работа / снимка: Skype


Skype заработи след близо 24-часов срив в системата. Програмата за общуване по интернет не функционираше след мащабно техническо прекъсване, провокирано от обновената версия и новостите, които тя добавя. Проблемът все още не е напълно отстранен и не е ясно дали потребителите няма да имат още затруднения с ползването на програмата.

От компанията, предоставяща услугата, информираха, че Skype зависи от милиони индивидуални връзки, известни като супервъзли. При нормални обстоятелства са налице огромен брой такива свързвания. По странно стечение на обстоятелствата много от тях са били изведени от режим на работа заради проблем, причинен от новата версия на програмата.

В момента от компанията работят по пускането на още по-големи супервъзли, чрез които нормалната работа на базовите функции "чат" и "пренос на глас" да бъдат възстановени в близките часове. Някои от останалите услуги, изискващи по-големи ресурси, като новата функция за групов видеочат, вероятно ще се "завърнат" чак след няколко дни.

По информация на сайта ReadWriteWeb броят на провалените обаждания заради техническия проблем е около 8 милиона.

От компанията се извиняват за създалата се ситуация и призоваха хората, които искат да се оплачат заради това, че не могат да проведат разговорите си през интернет услугата, да го направят в социалния сайт Тwitter.