Синята коалиция сезира ДАНС за опорочен вот в Пиринско
Синята коалиция сезира ДАНС за опорочен вот в Пиринско / Снимка: Дарик - Благоевград

Синята коалиция е сигнализирала ЦИКЕП и ДАНС за три драстични случая за изборни нарушения в Благоевградска област. В една от секционните избирателни комисии в община Гоце Делчев са вписани 150 избиратели без ЕГН и лични данни.

Председател на СИК в община Кресна от БСП е внесъл 6 чужди лични карти за участие във вота, което е документирано от служителите на ДАНС. Сигнал е подаден и за купуване на гласове в Добринище.

"Наблюдаваме преливане на гласове от ДПС към НДСВ и Лидер. Гласовете на Доган от евровота през 2007 г. са се стопили с 8000. В същото време НДСВ качва с близо 3000 гласа повече,а партия като Лидер, която дори няма представители в избирателни комисии, получава 6988 гласа", обявиха пред Дарик съпредседателите на Синята коалиция в Пиринско Атанас Георгиев /СДС / и Васил Тинчев/ДСБ/ .

"Ние не се съмняваме, че ще се хвърлят страшно много пари да бъде спрян демократичният процес и Станишев и Доган да останат на власт. НДСВ използва своя успешен еврокомисар Меглена Кунева като параван и маска, за да се прикрият всички опити за купуване на гласове. Твърдо вярваме, че този резултат, който постигна Синята коалиция / 204 500 гласа /,  да бъде повишен и заедно с ГЕРБ да бъде създадено едно демократично българско правителство. Синята коалиция,  за която в Пиринско гласуваха 8841 избиратели, се нарежда на четвърто място по резултати в цялата страна", каза Атанас Георгиев.

Тройната коалиция не допусна промяна в изборното законодателство, която да пресече търговията с гласове. Дилърите отново държаха избирателните списъци и чакаха някой да плати. Тази грандиозна манипулация трябва да бъде спряна, коментира арх. Васил Тинчев.