Син гняв в Пиринско срещу д-р Тони Даскалов
Син гняв в Пиринско срещу д-р Тони Даскалов / netinfo

Лидерът на СДС Мартин Димитров, областният председател Ясен Попвасилев, всички председатели и членове на общинските партийни организации в региона изразяват възмущението си от неподготвената или по-скоро добре „подготвената” позиция на Тони Даскалов относно кандидатурата за кмет на инж. Благой Дункин от Коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог”, в която участва и СДС.

Според всички проведени досега социологически проучвания инж. Благой Дункин е с най-висок рейтинг на доверие от хората на община Разлог.

„Със своето изказване д-р Тони Даскалов си направи ритуално политическо самоубийство", заяви д-р Христо Георгиев, председател на СДС в Разлог. "В устава на СДС е записано, че когато по време на кампания работиш срещу кандидат, който партията издига или подкрепя, се самоизключваш", коментира още д-р Георгиев.  

Син гняв в Пиринско срещу др Тони Даскалов
netinfo

По думите му една от основните причини Синята коалиция да няма депутат в 41-то Народно събрание от І-ви МИР е и неадекватната, явно дирижирана от други централи, политическа позиция на Тони Даскалов.

"Утре – не, защото е Задушница, а ние уважаваме паметта на мъртвите и традицията, но в понеделник сините в Пиринско ще излязат с обща декларация и ще сезират Контролния съвет на СДС за действията на члена на НИС д-р Тони Даскалов за снемане на доверието от него", каза още лидерът на сините в Разлог.

Син гняв в Пиринско срещу др Тони Даскалов
netinfo