Сигнал в прокуратурата срещу трима съветници
Сигнал в прокуратурата срещу трима съветници / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Сигнал в прокуратурата срещу трима съветници
71692
Сигнал в прокуратурата срещу трима съветници
  • Сигнал в прокуратурата срещу трима съветници

Иван Хамбарджийски, известен в Благоевград като Бриндо, уличи по време на заседание на ОбС трима от съветниците в неправомерно придобиване на имот, в който наследник е неговата майка.

Правото му публичност по казуса бе дадено на извънредна сесия от председателя Радослав Тасков.

От трубуната на местния парламент Иван Хамбарджийски разкри, че семейният им имот в покрайнините на квартал "Струмско", за който притежават съответните документи, изненадващо е станал собственост на Благой Ризов - баща на общинския съветник Злата Сотирова. Сделката е извършена през октомври 2013 година.

"Дни преди това, имотът е бил собственост на Спасуна Ковачка - майка на съветника Христо Ковачки. Документите по тези сделки ми предостави ексюристът на ОбС Васил Филипов", ракри Иван Хамбарджийски, който е категоричен, че машинацията е извършена с фалшива скица.

"Всички документи, преди изповядване на сделките пред нотариус Искра Кутева, са придвижвани от съветника Бисер Стойчев. Пуснали сме жалба до Районна прокуратура, до Икономическа полиция, писма до председателя на ОбС Радослав Тасков и до кмета Атанас Камбитов. Искам да дам кураж на още 5 - 6 души, които са ощетени по същата схема от съветниците. Задължително ще се стигне до съд, имам уверението на помощник-нотариус, че това решение ще падне в съда. Ще настояваме пред кмета Камбитов и председателя Тасков съветниците Ковачки и Стойчев да бъдат отстранени от Комисията по земеделие и гори. Бисер Стойчев дори е председател на ресорната комисия и има достъп до всякакви документи и информация за имотите в общината, коментира Иван Хамбарджийски.

Злата Сотирова от своя страна заяви, че нищо от това не е вярно и смята, че то се доказва на друго място и пред други институции. Според нея не за пръв път хора от "Струмско" твърдят подобни неща за придобити от тях имоти, но си има закони за това.

"Идват избори, нормално е да се пускат такива сигнали в публичното пространство. Всички в Благоевград познават Иван Хамбарджийски и знаят с какво се занимава той. Ще потърся правата си пред магистратите", заяви Злата Сотирова.

Чуйте в звуковия файл изявленията на Иван Хамбарджийски и Злата Сотирова