Шествие, викторина и караоке за Световния антиспин ден в Благоевград
Шествие, викторина и караоке за Световния антиспин ден в Благоевград / netinfo
Шествие, викторина и караоке парти готвят организатори за отбелязването на Световния ден за борба със СПИН – 1 декември в Благоевград

Зад инициативата стоят РИОКОЗ, общините Благоевгад, Сандански и Разлог, Студентското правителство на Правно-историческия факултет на ЮЗУ, Американският университет, Детският парламент, Информационният център за психично здраве и неправителствени организации.

Всички събития, посветени на Световния антиспин ден, тази година с мото: „Всеки ден е АНТИСПИН ден. Бъди в час!”, ще бъдат на 1 декември. Шествие от три различни посоки – Първи учебен корпус на ЮЗУ, общежитията на Американския университет и площад "Гоце Делчев", тръгва от 10.00 ч. Студенти и ученици ще носят червена лента. Трите лъча ще се съберат пред Американския университет, където ще оформят червената панделка – символ на кампанията.

От 14.00 часа в зала 313 на Правно-историческия факултет преподаватели и студенти ще премерят сили в традиционната викторина по проблемите на болестта ХИВ/СПИН. Поканени са представители на ЮЗУ „Неофит Рилски”, община Благоевград и областна администрация.

Кампанията ще завърши с караоке парти.