Шестокласник от СОУИЧЕ - голмайстор в турнира За купата на председателя на ОбС
Шестокласник от СОУИЧЕ - голмайстор в турнира За купата на председателя на ОбС / снимки: Александър Илков

Шестокласникът от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” Светослав Симеонов е голмайстор във футболния турнир „За купата на председателя на Общински съвет – Благоевград”. В изиграните до момента VII кръга Светослав има 22 точни попадения от общо 25 отбелязани гола за отбора на СОУИЧЕ. Училищният тим заема второ място във временното класиране. При последния си двубой футболистите от СОУИЧЕ загубиха при гостуването си на VI СОУ „Иван Вазов” с 2:3.

Шестокласник от СОУИЧЕ  голмайстор в турнира "За купата на председателя на ОбС"
netinfo

На първа позиция продължава да бъде отборът от V СОУ „Георги Измирлиев” със 17 точки и голова разлика 17:5. В мач от VII кръг V СОУ се наложи над последния в класирането VII СОУ „Кузман Шапкарев” като гост с резултат 2:4.

Шестокласник от СОУИЧЕ  голмайстор в турнира "За купата на председателя на ОбС"
netinfo

Трети в класирането засега са футболистите от VIII СОУ „Арсени Костенцев”. Отборът има 12 точки и впечатляваща голова разлика 32:14.

В VIII кръг от турнира ще се играят общо пет срещи. На 14 декември един срещу друг излизат СОУИЧЕ и VII СОУ, както и II ОУ и VI СОУ. На 14 декември ПМГ гостува на IX ОУ, XI ОУ на IV ОУ, а VIII СОУ на III ОУ.

Шестокласник от СОУИЧЕ  голмайстор в турнира "За купата на председателя на ОбС"
netinfo

Турнирът се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет Костадин Хаджигаев, който е и основен негов спонсор. В първото издание участват 11 отбора с ученици до 7 клас. Мачовете се провеждат всеки вторник и сряда. Отборите са съставени от по 6 футболисти и вратар. Играят се две 20-минутни полувремена с почивка от 10 минути.