Септември би сензационно ЦСКА с 2:1
Септември би сензационно ЦСКА с 2:1 / снимка: Гонг

Септември Симитли поднесе сензацията в четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като детронира с 2:1 носителя на трофея ЦСКА и се класира за полуфиналите на надпреварата. Футболистите на ЦСКА изиграха безобразно слаб мач и играчите на шестия в класирането в Западна Б група се възползваха напълно от открилите им се шансове.

Мачът започна с териториален натиск за ЦСКА, но „армейците“ не успяха да създадат опасности пред вратата на Ганев, като на няколко пъти само се стигна до разбърквания пред стража на Септември.

В 11-та минута Кацарски пусна извеждащ пас към Гущеров, който излизаше сам срещу Мболи, но страничният съдия вдигна несъществуваща засада.

Най-доброто положение за ЦСКА през първата част бе в 23-та минута, когато Паун стреля опасно, но Ганев плонжира и изби в корнер. Четири минути по-късно след остро центриране в наказателното поле на Септември, Костов засече топката с глава, но след това тя рикошира в Кацарски и излезе в корнер, след който не се получи нищо опасно.

Септември Симитли поведе с 1:0 в 31-та минута, когато Атанас Николов подаде извеждащ пас към Антон Гущеров, който нахлу в наказателното поле на ЦСКА, където не бе пресрещнат от защитник и остана сам срещу Мболи, след което прати топката под напречната греда за 1:0.

В 44-та минута Борис Галчев стреля опасно от фаул, но в страни от вратата на Ганев.

В началото на второто полувреме играчите на Септември се възползваха от възможностите си за контраатаки и в 48-та минута след извеждащ пас към Антон Тодоров, страничният съдия вдигна спорна засада.

Само минута по-късно Септември отбеляза втори гол, след като Атанас Николов получи хубав извеждащ пас и се измъкна от защитата на ЦСКА, а след това технично прехвърли Мболи за 2:0.

Футболистите на ЦСКА се вдигнаха на щурм и в игра се появи Жуниор Мораес. Бразилецът можеше да вкара в 57-та минута, но ударът му бе доста слаб и Ганев спаси.

Шест минути по-късно Мораес подаде към Присо, който пусна към Костов и той на празна врата вкара, но е в положение на засада и попадението не е зачетено. В 68-та минута Бандаловски пусна успоредно топката на гол линията на вратата на Септември, след което първо Присо не успя да играе с топката, а Иванов стреля много неточно в аут. Няколко секунди по-късно Мораес направи хубав пробив, след което направи двойно подаване с Присо, бразилецът стреля, но Ганев изби топката в корнер.

Силният натиск на ЦСКА продължи и в 79-та минута Дечев премина през един футболист на Септември и излезе на добра ситуация, но стреля над напречната греда в аут.

Най-чистото положение за ЦСКА през второто полувреме бе в 87-та минута, когато Галчев пусна извеждащ пас към Костов, който финтира защитник на Септември и стреля, но Ганев спаси, след което Присо на празна врата отблизо прати топката над напречната греда в аут.

„Армейците“ все пак отбелязаха почетно попадение в 88-та минута, когато Присо получи топката, след което влезе в наказателното поле на Септември и с удар под плонжа на Ганев направи резултата 2:1.

По този начин Септември Симитли детронира ЦСКА и се класира за полуфиналите на Купата на България, където вече се класираха отборите на Локомотив Пловдив, Литекс и Лудогорец.