Селски кметове регистрират сдружение
Селски кметове регистрират сдружение / Пресцентър

Сдружение на кметове и кметски наместници учредиха в Благоевградско.

Инициативата е по предложение на градоначалника Атанас Камбитов.

В Сдружението участват кметове и кметски наместници от 15 населени места в общината. На учредителното събрание е гласуван устав, управителен съвет и име на Сдружението.

За председател на организацията бе избран кметът на село Дъбрава Росен Георгиев.

Ръководството му ще се осъществява от УС, в който влизат двама заместници - управниците на селата Зелен Дол, Ангел Младенов и на село Покровник, Методи Цонев.

Управителният съвет е с мандат от три години. Избира се по предложение на членовете на сдружението с явно гласуване. Всички решения се взимат на общо събрание на сдружението.

Сдружението е с наименование "Асоциация за европейско развитие на българското село", като тече процедура по съдебната регистрацията на организацията. Учредяването на сдружението е напълно изрядно и в съответствие с всички норми и изисквания.

Юридическото лице, представляващо сдружението, е адвокат Тео Тошев.

Регистрацията на „Асоциация за европейско развитие на българското село“ е с нестопанска цел. Сдружението има за цел, в партньорство с Община Благоевград , да кандидатства по Европейски програми предназначени за развитието на селските райони, които да компенсират липсата на средства в селата на територията на общината, обмяна на опит на добри практики.